IMG_4210

Domácí křupavé müsli

Suroviny na křupavé a zdravé domácí müsli:

  • ovesné vločky – 250 gramů
  • ořechy dle chuti výběru – vlašské, kešu, lískové, piniové, pekanové
  • mandle
  • slunečnicová semínka
  • sušené ovoce – banány, meruňky, brusinky, rozinky dle chuti – nezapomeňte, že sušené ovoce obsahuje velké množství cukru, tak to nepřehánějte
  • med
  • kokosový bio olej

Ořechy vsypeme do hrubšího sáčku a paličkou na maso trochu nadrtíme nebo je rozdrtíme v ruce. Je jen na naší chuti, jaké oříšky použijeme – vlašské, kešu, lískové, makadamové, piniové, pekanové, para ořechy atd.

Větší sušené ovoce pokrájíme na menší kousky, rozinky a brusinky necháme celé.

Do mísy vsypeme ovesné vločky, nadrcené ořechy, přidáme lžíci medu a lžíci kokosového oleje, med i olej rozpusťte.

Směs na domácí müsli rozprostřeme na 1 plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme zhruba 30 minut v troubě vyhřáté na 165 °C, v polovině pečení vločky promícháme. Pokud se nám bude zdát světlé, přidáme na pár minut teplotu.

Nelekněte se, upečené domácí müsli bude po vyndání z trouby měkké a sypké, ale po vychladnutí se stane křupavou pochoutkou.

Po vychladnutí přidejte sušené ovoce.

Domácí müsli uchováváme v suché dóze a podáváme s bílým jogurtem nebo tvarohem ke snídani nebo svačině.

Comments are closed.