IMG_2191

Dietní potraviny – ovoce

Ovoce, milované, oblíbené, konzumované ráno, v poledne, odpoledne, ale i večer.

Ovoce obsahuje mnoho vitamínů, to ví každý, neobsahuje vesměs žádný tuk, pozor například na populární avokádo, které obsahuje příznivé mastné kyseliny.

Ovoce obsahuje velké množství rychlých sacharidů. Fruktóza – ovocný cukr, kterou ihned nespálíme během výdeje energie, se přeměňuje v tuk a ukládá se nám v tukových tkáních.

Připomeňme si pravidlo konzumovat denně maximálně cca 200 gramů ovoce. A ideálně ráno a dopoledne, aby nedocházelo k výše uvedenému ukládání do tuků.

Mezi nejkaloričtější ovoce patří banán, střední banán obsahuje kolem 17 fruktózy a to odpovídá, a teď pozor, 4 kostkám řepného cukru.

Kaloričtější než banán jsou už jen datle a avokádo, které obsahuje 8 gramů fruktózy a 14 gramů tuku.

 

Tags: No tags

Comments are closed.