IMG_0263

Jídlo v Portugalsku, to je vášeň ….

Jedním z příjemných zážitků v Portugalsku je místní jídlo. Ryby a mořské plody jsou zcela čerstvé, najdete je na každém jídleníčku, ať už grilované, pečené, vařené nebo připravované na špízu, variant je bezpočet.

Nejoblíbenější jsou v Portugalsku ryby, porozumíte tomu, když navštívíte místní rybí trh. Výběr ryb, které jsou rozloženy na prodejních pultech, uvádí každého návštěvníka v úžas. Najdete zde například tresku, která je národním portugalským jídlem, tkaničnici, mečouna, tuňáka, sardinky, lososa a mnoho skvělých místních ryb. Zkoušet je můžete sand do nekonečna a nikdy vás nepřestanou nudit ….

Stejná rozmanitost ryb a mořských plodů je ve většině místních restaurací. Dary moře v podobě velké škály portugalských mlžů a korýšů, které si můžete dát jako předkrm nebo chuťovku k pivu či skvělému vínu. Objevte skvělou chuť srdcovek či slávek na bílém víně s česnekem a koriandrem, olihně na grilu, mladé sépie, chobotnice v čerstvém salátě, krabů, krevet, humra či langust. Už se vám sbíhají sliny jako mě?

Také místní dezerty ve vás jistě vzbudí gurmánské nadšení. Jsou si neskutečně sladké, ale i neskutečně dobré. Vskutku lahodný je například pudim flan, ale pochutnáte si na všech. Jen pozor na figuru 🙂

Tags: No tags

Comments are closed.